dimecres, 2 de maig del 2012

Problemes tècnics amb l'estació de Fontanars - Torrevellisca

Haureu comprovat que, bona part del dia, la plana web de l'estació automàtica de Fontanars dels Alforins - Torrevellisca no mostra les dades meteorològiques de l'entorn. I tampoc no apareix al llistat de la xarxa meteoclimatic.

Estem fent tot el possible per tal de resoldre els problemes. Per una banda, l'ordinador que puja les dades al web té molts anys i el pobre es mereix una "jubilació". Per altra banda, el fet que l'estació Davis Vantage Pro siga de primera generació la fa molt sensible a interferències de certs aparells electrònics (mòdems 3G, telèfons sense fil, receptors GPS, etc.).

Per això cal fer una actualització al model més recent per tal d'acabar amb eixos problemes, a més de canviar l'ordinador quan siga possible. Això suposa una inversió difícilment assumible en les circumstàncies actuals i més quan una part dels "patrocinadors" del web meteontinyent han decidit no renovar la col·laboració amb el portal.

Agraïm de tot cor el suport que els actuals col·laboradors ens estan donant però des d'ací fem una crida als negocis i empreses d'Ontinyent i poblacions pròximes que vulguen afegir-se al projecte. Amb una inversió mínima obtindran molta visibilitat al web i a més permetran que la ciutadania tinga accés a dades meteorològiques fiables en temps real.

Qualsevol ajuda serà ben rebuda. Però recordeu que la instrumentació utilitzada necessita una manteniment continu i una renovació periòdica. Si no es fan, les estacions es paren i no hi ha dades per consultar. Gràcies per la vostra comprensió.