dimarts, 28 d’agost del 2012

Millores en el servei automàtic de dades meteorològiques a través de twitter

Fa poc més d'un any, meteontinyent va posar a disposició del públic (en realitat, dels usuaris habituals de twitter) un servei que permet rebre de manera automàtica les dades meteorològiques a través d'esta xarxa social. Per rebre les dades de l'estació automàtica del casc urbà Ontinyent - Llombo, cal fer-se seguidor de @estaciollombo. I si es volen rebre les dades de la zona nord del disseminat, s'ha de seguir a @estaciosantana. En el seu moment ja vam donar alguns detalls del projecte, que permet rebre la temperatura, la humitat relativa, la precipitació, etc., cada 4 hores (o una freqüència major si les condicions meteorològiques així ho aconsellen).



Fins ara, el programa de gestió de les dades de l'estació GraphWeather era el que pujava a la xarxa un fitxer especial amb les dades. Però hem aconseguit, després de moltes hores de dedicació, que siga el programa Weatherlink el que puge el fitxer de dades. D'esta manera, la primera etapa d'un procés relativament complex és molt més fiable. Alguns detalls tècnics: es confecciona una plantilla amb unes etiquetes especials que llig el programa; se li dóna un format rss; el programa la puja a un servidor segons s'haja programat; finalment, es configura un servei web que "rebota" la informació del fitxer a un compte de twitter. Un petit problema: esta última etapa del procés no es produeix amb la puntualitat que desitjaríem, però ara mateix no ens podem permetre un servei de pagament.

 Captura de pantalla del programa GraphWeather

 Captura de pantalla del programa Weatherlink

En fi, que tots aquells que sigueu "malalts" de les dades meteorològiques, teniu un servei a mida.

Edite l'entrada perquè hui mateix vos anunciem l'entrada en funcionament del mateix servei de dades per a l'estació de Fontanars - Torrevellisca. Ara mateix està en proves i la inauguració oficial del mateix s'ha fixat per al dissabte 1 de setembre. Heu de seguir a twitter l'usuari @estfontorrev. A gaudir del fred este pròxim hivern!