dimarts, 5 de desembre del 2017

Nova estació en línia al portal meteontinyent: Ontinyent - Alba

Amb el propòsit d'oferir al públic en general la millor i més completa informació meteorològica en temps real d'Ontinyent i rodalies, i coincidint amb la invasió d'aire fred que estem tenint, el portal meteontinyent té el plaer d'anunciar-vos la posada en marxa d'un nou punt d'observació automàtic a la partida de l'Alba d'Ontinyent, a la zona sud-oest del terme i relativament a prop del Pou Clar.

Es tracta d'una estació meteorològica TFA Sinus (35.1095), de la qual ja vos vam oferir informació en el seu moment. Consta de pluviòmetre (resolució de 0,7 mm), sensor de temperatura/humitat relativa  protegit per gàbia Davis 7714 a 1,5 m del terra natural i penell-anemòmetre. Després d'any i mig de funcionament satisfactori, hem decidit connectar-la a internet utilitzant el programa PC-Wetterstation i després de l'adquisició d'un mòdem 4G i la instal·lació d'un PC de segona mà.






El programa puja les dades cada 5 minuts a la xarxa MXO d'AVAMET i a la de Weather Wunderground, la qual "alimenta" nombroses aplicacions i portals de meteorologia. Evidentment podeu tindre les dades pràcticament al minut al vostre dispositiu mòbil o tauleta a través del widget d'AVAMET.

S'han d'ajustar encara alguns paràmetres però les dades principals estan a la vostra disposició amb la màxima fiabilitat.